Gedrukte posters en flyers kunt u ophalen bij het KunstGein podium in het Atrium van het Nieuwegeinse Stadshuis. Openingstijden: woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00-17.00 uur. Voor mail en uw website kunt u onderstaande digitale poster downloaden. U kunt ook de berichten op onze Facebookpagina's KunstmarktNieuwegein en RijnhuizenBuitengewoon delen met uw achterban.

Tijdens Rijnhuizen Buitengewoon 2018 dragen Nieuwegeinse schrijvers en dichters voor uit hun werk. Hier alvast een voorproefje, een gedicht van Ingrid van Tellingen.

Rijnhuizen

Rijnhuizen kasteel
Juweel in dorpshart.
Kijkt statig over bomen
Die met elkaar praten.
Over takken gebladerd,
Levende kleuren
Op stammen
Die stevig
Op wortels staan
In donkere aarde.

Rijnhuizen kasteel,
Verlaten, is stil,
geniet en luistert,
Naar vogels
Die huizen op takken.
Bruin en groen gebladerd.
Gekwetter en gefladder,
Gezang in veilige toppen
Van bomen die aarde
In Rijnhuizen park
Juweel in dorpshart.

Nieuwegein - 17 juni 2018

In het weekeinde van 25 en 26 augustus vindt er in de wijk Rijnhuizen van Nieuwegein een kunstzinnig en cultureel evenement plaats. De organisatoren van cultuurevenement ‘Rijnhuizen Buitengewoon 2018’ en ‘Zomerfestival Op het Fort’ hebben hun krachten gebundeld en zetten een rijk gevarieerd programma neer voor bewoners van Nieuwegein en omstreken.

Uniek cultureel weekeinde in Rijnhuizen

Rijnhuizen is het laatste weekeinde van de zomervakantie het podium voor kunst, cultuur en muziek, bedoeld voor jong en oud én de toegang is gratis.

Op Fort Jutphaas vindt op zaterdag voor het eerst het ‘Zomerfestival Op het Fort’ plaats. Er valt van alles te beleven: zo is er op verschillende plekken livemuziek, georganiseerd door Akoesticafé. Wijnfort Jutphaas opent het terras en zorgt samen met een aantal ‘foodtrucks’ voor heerlijk eten en drinken. Kunstcollectief Feniks verzorgt verschillende exposities en ook workshops voor kinderen. In de avond vertoont filmtheater ’t Hoogt een openluchtfilm; hiervoor kunt u kaarten kopen.

De eerste editie van Rijnhuizen Buitengewoon, een samenwerkingsverband van Kunstenaars Centrum Nieuwegein, Kunstmarkt en Kunstgein, is op zaterdag en zondag in het park van kasteel Rijnhuizen. Op dit cultuurevenement tonen professionele en amateurkunstenaars uit de regio hun kunstwerken. Er zijn overdekte exposities, een prachtige beeldenroute en demonstraties van kunst in wording. U kunt deelnemen aan een rondleiding door het park en luisteren naar muziek en voordrachten van Nieuwegeinse schrijvers en dichters. Onder leiding van professionele kunstenaars kunt u zelf aan de slag in diverse workshops voor kinderen en volwassenen.

Op 25 en 26 augustus kunt u heerlijk rondstruinen in Rijnhuizen, door het park van het kasteel op het fort: er valt van alles te beleven!

Nieuwegein - 12 juni 2018

In de Dorpskerk Jutphaas is 25 en 26 augustus een tentoonstelling van quilts, kleurige doorgestikte dekens. In het Geinlicht hangen de werkstukken die de Quiltgroep Jutphaas in de afgelopen 10 jaar heeft gemaakt.

In de kerk is een expositie van Rieteke Hoogendoorn uit Leerdam over bijbelse onderwerpen. Meestal werkt Rieteke in opdracht, dus het is een unieke kans om 20 quilts van haar hand bij elkaar te zien.